Saftige gulrotmuffins!

Cupcakes er ikke det du finner mest av her på min blogg. Jeg er litt skeptisk til slike motefenomen, og har ofte syntes de ser finere ut enn de smaker. Derfor bruker jeg heller det gode gamle ordet muffins, og satser på smak forran dekor. Disse muffinsene er saftige og gode, og det er ingen ting i veien for å også dekorere dem pent.
Dette er gulrotmuffins, og som gulrotkake har de den kvaliteten at de har lang holdbarhet. Faktisk blir de nesten bedre og bedre når det har gått noen dager. Jeg har spist disse 4-5 dager etter de ble laget og de var fortsatt kjempegode.
Oppskrift på ca 20 muffins
4 egg
3 dl sukker
3 dl hvetemel
2 ts natron
2 ts kanel
0,5 ts salt
1 ts vaniljesukker
1,5 dl olje
4-5 dl revet gulrot
Slik gjør du:
Lag eggedosis av egg og sukker. Bland forsiktig inn de øvrige inngrediensene.
Fordel massen i ca 20 former. Formene bør stå i «muffinsstekebrett» slik at de ikke flyter utover. Stekes ved 190 grader i 25 minutter. Ta ut brettet og la de avkjøle mens de fortsatt står i brettet.
Lag glasur av:
2 pakker Tine kremost naturell
75 g smeltet smør
2 ts vaniljesukker
200 gram melis
Rør sammen kremosten med det smeltede smøret til en fin masse. Tilsett så vaniljesukker og melis. Dersom konsistensen er for løs til at den kan sprøytes i mønster tilsetter du litt mer melis.
Dekor: bruk dekorsprøyte eller ha på glassuren med en skje. Her er det brukt ganske mye glassur, sprøytet i ringer fra ytterst til innerst på hver muffin. Tilslutt har jeg pyntet med strøssel. Du kan også bruke andre ting: som sjokkolade, appelsinskall (gjerne kandissert), eller hva med å lage små minigulrøtter av marsipan. Uansett: dette er smakfulle muffins de fleste liker!

 

Share: