No knead brød med gulrot og masse frø – saftig og godt!

Jeg er veldig glad i «No-knead» brød. Det er både artig og enkelt å lage det, og resultatet blir så proft og godt!
brød no knead
Her har jeg eksperimentert med revet gulrot i deigen. Dette fordi jeg tidligere har kjøpt brød fra bakeri med gulrot i, og det har vært supergodt. Nå finnes det dessverre ikke lenger å få tak i her, så jeg må prøve på lage min egen variant. Har også tilsatt ulike frø, for å gjøre det smaksrikt og spennende.

Ta en stor bolle og bland sammen følgende:

1 revet gulrot
1/2 dl linfrø
1/2 dl sesamfrø
1/2 dl solsikkefrø
1/2 dl gresskarkjerner
2 dl finmalt rugmel
2 dl grovt finmalt hvetemel
2,5 dl vanlig fint hvetemel
1/2 ts tørrgjør
1 1/2 ts salt
4 dl vann

Resultatet blir en ganske bløt deig. Dekk bollen med plast, og sett den i et hjørne på kjøkkenbenken. Den skal stå i vanlig romtemperatur. La den stå i 12-18 timer. Jeg rører gjerne sammen en slik deig før jeg legger meg, da er den klar til å stekes etter jobb neste dag.

Dagen etter:
Ta et bakepapir eller kjøkkenhåndkle og dekk det med et tynt lag hvetemel. Hell så deigen ned på det, og bruk en slikkepott til å brette det inn til midten, fra hver side.

brød no knead

Snu så deigen slik at den blir liggende med bretten ned. Det er viktig at det er mel under den, slik at den ikke fester seg til underlaget.

brød no knead

Dekk den så med bakebollen, og la den ligge og hvile i to timer. Jeg bruker en timer, som jeg setter på 90 min.

brød no knead

Etter 90 min setter du stekeovnen på 250 grader og setter en stor svartkjele inn i oven. Dette fordi både ovn og kjelen skal bli glovarme til deigen har hvilt ferdig.

Etter at det har gått en halvtime tar du ut kjelen. Pass på, det er veldig varmt :-)  Børst vekk mel fra rundt deigen, og ta tak i bakepapiret forsiktig. Du skal nå bikke deigen over i kjelen. Sett så på et lokk på kjelen og sette det inn i ovnen.

brød no knead

Det skal steke i 30 min på 250 grader med lokk på, og deretter 15 min uten lokk på 220 grader.  Resultatet er et fantastisk brød :-)

Share: