Nam.. Gulrotkake!

Dette har vært en favorittkake i mange år. Den er saftig og god, og har en god kryddersmak. Det er gulrota som er i kaka bidrar til at den holder seg saftig, og den er faktisk minst like god dagen etter den ble laget.

Saftig gulrotkake

Dette er en kake du kan ha glede av i mange dager, om den ikke forsvinner før det da…

Du trenger:
4 store egg eller 5 små
3 dl sukker
3 dl mel
2 ts natron
2 ts kanel
1/2 ts salt
1 ts vaniljesukker
1,5 dl solsikkeolje
5 dl revne gulrøtter

Glasur:
2 pk kremost naturell
100 g smeltet smør
200 g melis
1 ts vaniljesukker

Slik gjør du:

Pisk egg og sukker til eggedosis

miksmaster visp gulrotkake eggedosis

Rør inn alle de andre ingrediensene i eggedosisen

gulrotkake

Ha røren i en smurt form (helst en form med 24cm diameter). Stekes i ca en time på 190 grader, på nederste rille i ovnen. Følg med mot slutten, slik at den ikke blir brent.

La kaken avkjøle. Lag glassuren ved å smelte smøret og røre inn de andre ingrediensene. Rør godt, slik at det blir en jevn masse.

Ostekrem til gulrotkake

Fordel glassuren på toppen av kake, og lag gjerne et mønster med en gaffel.

Gulrotkake
Share: