Mitt første No-knead bread

No-knead brød har blitt veldig populære i det siste og jeg har sett mange varianter på ulike matblogger. Spennende å lage et brød som ikke skal knaes i det heletatt! Altså et brød man kan lage, selv med forstuet hånd ;-)
Veldig spennende brød å lage. Lite arbeid, og heldigvis ikke noe knaing som er noe av det kjipeste jeg vet med å bake brød. Nå har jeg også en forstuet hånd å ta hensyn til, og ikke mulighet til å lage vanlig brød. Men selv med en helt velfungerende hånd står jeg gjerne over vanlig knaing.

Brød no knead

Dette brødet er ellers også veldig lett å lage, det eneste man må passe på er at det skal heve lenge.

Oppskriften fant jeg på bloggen «Mat på bordet». Der finnes det også en veldig fint video, som kan være lurt å se på før man bruker den.

[ingredients title=»Ingredienser»]

300 g hvetemel
200 g rugmel
40 g linfrø
1/4 ts tørrgjør
1 1/2 ts salt
4 dl vann
[/ingredients]

Det tar to minutter å blande sammen deigen, og så skal den stå heve på et lunt sted i 12 – 18 timer. Jeg satte deigen på kvelden i går og gjorde ferdig brødet i ettermiddag. Jeg lot kanskje deigen stå litt for lenge. Bør nok ikke gå over 18 timer. Se nærmere beskrivelse på ved å følge linken her

Slik ble brødet seende ut… Det ble veldig luftig og godt.

Share: