Grove scones – når du har lyst på nybakt brød men ikke tid eller lyst til å bake…

Scones kan noen ganger være litt kjedelig, derfor har jeg pimpa opp disse litt. Tilsatt ekstra krydder, nøtter og litt ekstra smak. Og så skader det ikke å forme dem som et hjerte :-)  Nok til å lage en litt koseligere frokost…

brød scones

Til fire brød som på bildet trenger du:
(nok til to personer)
2 dl mel
(du kan bruke den melblanding du vil, også bare hvetemel. Jeg bruke 1 dl hvetemel og 1 dl rugmel)
1/4 ts salt
1/2 ts sukker
1 ts bakepulver
1/4 ts kanel
1/6 ts kardemomme
Litt hakkede nøtter (bruk det du har. Jeg brukte peanøtter og tørkede frukter)
25 g smør (jeg brukte her Vitago fordi det er lettere å blande inn)
1 dl melk (gjerne surmelk)

Slik gjør du: 
Bland alt det tørre. Smuldre inn smøret og rør så inn melken. Bland deigen raskt sammen, det kan bli seigt hvis du arbeider for mye med den.

Del i fire boller, som du klemmer utover på et bakepapir. Jeg har her også laget en i hjerteform. Det gjør du ved først å trykke den flat, og så skjære den til med en kniv. Etterpå må du prikke dem med en gaffel eller pinne.

Stekes midt i ovnen på 250 grader i ca 12 minutter. Serveres rykende varme, gjerne med ost, det smaker godt på dem. Ellers så vil jeg også anbefale peanøttsmør (økologisk, uten palmeolje vel og merke ;-) og bringebærsyltetøy. Nam :-)

 

Share: