Franske pepperkaker

Disse lekre franske pepperkakene hadde jeg med meg på julemessa i Orklahallen i helga. De er enkle å lage og veldig gode. Her har jeg pakket dem inn i små cellofanposer og satt på egenproduserte etiketter.

Du trenger:
250 gram meierismør
1 dl mørk sirup
2,5 dl sukker
2 dl hakkede mandler
7 dl hvetemel
1 ts bakepulver
2 ts kanel
1 ts malt nellik

Slik gjør du:
Smelt smøret og ta det av plata, det skal ikke koke. Rør inn sukker og sirup til det har løst seg opp. La det avkjøle.

Tilsett så de øvrige ingrediensene og rør det godt sammen til den deig.
Lag ruller av deigen, ca. 4–5 cm tykke. Du får 2-3 ruller av denne deigen. Rull hver deig inn i bakepapir, og legg dem i kjøleskapet over natten. Dette er nødvendig for at du skal klare å lage fine skiver av dem.

Skjæres i tynne skiver, 3-4 mm tykke

I løpet av natta blir rullene stive, og det blir lett å skjære fine kaker av dem. Lag skiver som er ca 4 mm tykke (max) og legg dem på stekeplater dekket med bakepapir. Stek kakene ved 200 grader i 5-6 minutter. La kakene avkjøles på platen.

Avkjøles på rist

Share: