Franske pepperkaker med pistasjnøtter

Dette er min andre oppskrift på franske pepperkaker. Forskjellen på disse og den andre oppskriften er litt annet krydder og pistasjnøtter. Pistasjnøttene gir en nydelig smak, og har en flott farge. Kjeksene smaker veldig godt sammen med en god kopp te eller annen varm drikke nå før jul.

Du trenger:
250 g smør
125 g lys sirup
250 g sukker
3 ts kanel
1 ts nellik
2 ts ingefær
1 ts allehånde
2 ts hornsalt
25 g usaltede pistasjnøtter
150 g mandler
500 g hvetemel

Slik gjør du:
Smelt smør og rør inn sirup og sukker til det er oppløst. Ta kjelen av varmen og la det avkjøles til romtemperatur.

Bland inn krydder, hornsalt, mel, nøtter og mandler (som skal være hele). Elt deigen sammen, gjerne i en kjøkkenmaskin, men du kan også gjøre det for hånd.

Del deign i tree like store ember, og trill tykke pulsar. Klem deem til så de blir firkantede. Pakk dem inn i bakepapir og legg dem i kjøleskap til deigen er fast, helst over natten.

Sett stekeovnen på 180 grader. Skjær rullene i tynne skiver på ca 3-4 mm, og legg på stekeplater dekket med bakepapir. Stek kakene i ovnen i ca 9 minutter til de er gylne. Avkjøl dem på rist.

Share: