Enkelt brød

Mindre jobb med å lage brød tviler jeg på er mulig… Dette er snarveien til nybakt brød til frokost. Langtidsheving fører til at brødet får god konsistens, også uten knaing.

no knead bread

[ingredients title=»Dette behøver du til to brød (eller et stort grytebrød)»]
  • 700 g siktet hvetemel
  • 200 g finmalt sammalt hvete
  • 100 g finmalt rug
  • 1 ts tørrgjær
  • 2 ts salt
  • 2 ts brunt sukker eller honning
  • 8 dl kaldt vann
[/ingredients]

 

[directions title=»Slik gjør du»]
  1. Rør sammen vann, gjær og sukker (el honning)
  2. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle og tilsett gjærblandingen.
  3. Rør det godt sammen
  4. Fordel de i to brødformer (hver på 2 liter) eller ha den i en stor jerngryte. Dekk med plast
  5. La det heve over natten (ca 10 timer), ved 22-24 grader.
  6. Stek det så ved 200 grader i ca 45 minutter
  7. Avkjøl på en rist
[/directions]

 

Share: